"Enter"a basıp içeriğe geçin

HIPER-Ring Nasıl Çalışır?

Endüstriyel ortamının gerektirdiği, hataya karşı tolerans, ofis ortamına nazaran elbette çok daha düşüktür. Bir üretim tesisinde, hatalı bir network yüzünden yaşanabilecek duruşlar zaman kaybına ve üretim aksamasına sebep olacaktır. Endüstriyel network ürünleri ve hızlı re-konfigürasyon mekanizmaları sayesinde bir tesisin durma tehlikesi asgari dereceye indirilir ve böylelikle herhangi bir hatanın sebep olabileceği zaman ve para kaybı oldukça azaltılabilir.

Ofisteki yıldız  topolojisine nazaran bu ring topolojisinin sunduğu avantajdan dolayı endüstriyel ortamda çoğunlukla bu topoloji tercih edilir.

Ring topolojisi bir çok avantaj sunar:

  • Hızlı toparlama (< 10ms) ve böylelikle STP (SpanningTree) veya RSTP’den (Rapid Spanning Tree) daha hızlı.Bir halka içerisine 200 Adete kadar switch eklenebilir, yani küçük ve çok büyük network kurmak olanaklıdır.
  • Azaltılan kablo gereksinmesi ve bunun sayesinde maliyet avantajı.
  • Açık ve düzenli yapısal kablolama.
  • Üretim durmadan genişletilebilir bir network.

Sonuçta, kaybedecek bir saniyeniz dahi yok!

Redundancy ve yüksek erişilebilirliğe bakıldığında, Hirschmann, bir adım ileridedir. Eğer bir veri bağlantısında bir aksama olursa, HIPER-Ring, bir saniyenin onda biri gibi bir zaman diliminde onu pas geçerek tekrar toparlanır ve bağlantıyı sağlar. Bunun sayesinde daha uzun beklemenize gerek yoktur. Sizin veri aktarma güvenliğiniz ve şirketinizin üretim emniyeti için daha verimlidir.

İlk Yorum Sizden Gelsin

Bir cevap yazın

Paylaş