Çalışma Aralığını Baz Alarak Sensörün Seçimi
Çalışma aralığı Sn ; eksenel yönlü yaklaşımlar için bir kare ölçüm levhası ( St 37, 1mm kalınlık ) baz alınarak EN 50010’ a uygun tanımlanmıştır. Ölçüm levhasının kenar uzunluğu, sensörün algılama yüzeyinin çapına eşdeğer olmalıdır, ya da eğer bu değer sensörün algılama yüzeyinin çapından büyükse 3 x Sn olmalıdır. Çalışma aralığı Sn yaklaşım sensörünün çıkışında sinyal değişimine neden olan aralıktır.
Endüktif ve Kapasitif yaklaşım sensörlerinizin montajını yaparken lütfen ilk somunu tutturmanız gereken mesafeye mutlaka uyun. DIN 13 normlarındaki diş boyu ve tolerans değerlerine göre maksimum vidalanabilir boy :
- M4: 5 mm
- M5: 5 mm
- M8: 8 mm
- M12: 8 mm
- M18: 8 mm
- M30: 16 mm
Kablo Çekimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Güvenilir bir şekilde kablo çekmek için aşağıdaki önlemler alınmalıdır :
- Yüksek gerilim kabloları ya da aşırı endüktif yük taşıyan ( kontaktör, vs.. ) bağlantı kablolarının yakınından geçmemelidir, bu tip alanlarda manyetik alandan etkilenmeyen endüktif sensörler kullanılmalıdır.
- Güç kaynağında tepe gerilim oluşmamalıdır.Bir kapasitör kullanarak tampon bölge oluşturulup bu durum önlenebilir.
Sıkıştırma Momenti
Somunu aşırı sıkılırsa yaklaşım sensörü zarar görebilir.Lütfen izin verilen maksimum sıkıştırma momentlerini not alınız.
- M4: 0,8 Nm
- M5: 1,5 Nm
- M8: 4 Nm
- M12: 10 Nm
- M18: 20 Nm
- M30: 40 Nm
İlk Yorum Sizden Gelsin