"Enter"a basıp içeriğe geçin

IP Video Network – Mersin Serbest Bölge

IP Video Network – Mersin Serbest Bölge

proje

Türkiye’nin ilk ve en büyük serbest bölgesi olan Mersin Serbest Bölge 1986 yılından itibaren MESBAŞ tarafından işletilmektedir.

785.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Mersin Serbest Bölgesi, başta tekstil firmaları olmak üzere yaklaşık 459 şirkete ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin en büyük limanıyla ve demiryolu ile bağlantı halindedir.

Proje Detayları

Çevre uzunluğu yaklaşık 7500m olan bölge içerisinde kurulan 110 IP Kameralı çevre güvenlik sisteminin, 36 adet Hirschmann Endüstriyel Network ekipmanları ile tek bir Ring (Halka) yapısı üzerinden güvenlik merkezine aktarım projesidir. Çalışma ortamının sıcak, nemli ve saha içerisinde 30kV’luk besleme hatları olduğundan IEC 61850 destekli ürünler tercih edilmiştir. Ring yapısı içerisinde oluşacak bağlantı kopmalarında sistem kendisini <30ms’den daha az bir sürede toparlayarak eski haline dönmektedir.networkproje_detay

Proje Parametreleri

36 adet IEC 61850 destekli Endüstriyel Network Switch, 110 adet IP Kamera, 440Mbit/s data genişliğiuntitled_17

Çözüm

Sahada bulunan kameraların endüstriyel network ekipmanları ile toparlanarak ring yapısı üzerinden merkeze aktarılmıştır. Sistemin Ring yapısı itibari ile merkez ekipmanda sadece 2 adet 1000 Mbps Fiber port kullanılmıştır. Böylelikle müşteri için az maliyetli ama daha işlevsel bir sistem sağlanmıştır.

İlk Yorum Sizden Gelsin

Bir cevap yazın

Paylaş