"Enter"a basıp içeriğe geçin

SINAMICS Sürücüler İçin Yeni Devreye Alma Prosedürü

Uygulama Notları :
SINAMICS G120 / G120C Firmware Version V4.7 SP3 ile birlikte devreye alma işlemine uygulama tipi ( application class_ P0096 ) ve uygulama teknolojisi ( technology application_P0500, P0501 ve P0502) başklarında yeni tanımlar getirildi.

 

Expert Drive Control
Bir önceki versiyon sürücülerde olan kontrol yöntemidir. Tüm değerler devreye alma esnasında esnek olarak deştirilebilir. Uygulama ve sürücü bilgisi devreye alma esnasında yeterli bir seviyede olmalır.
P0500= 0 – Standart Uygulamalar
P0500= 1 – Fan ve Pompa Uygulaması
P0500 = 2 – Hızlı kalkış duruşa sahip dinamik uygulamalar ( rejeneratif yükler hariç )
P0500 =3 – Fan ve pompa uygulaması / Verimlilik optimizasyonu
Motor ID ayarı ( P1900) ve motor kontrol yöntemi ( P1300) istenildiği şekilde konfigure edilebilir.

 

Standard Drive Control
Tipik V/f uygulamalarında tercih edilecek kontrol yöntemidir. Örneğin; fan,pompa, kompresör ve yatay konveyör uygulamaları P0501 = 0 ( sabit momentli yükler : kompresör ve yatay konveyör uygulamaları _ V/f lineer karakteristik ) P0501 =1 ( degişken momentli yükler : fan& pompa uygulamları_ V/f parabolik  karakteristik ) Standart drive uygulamasında devreye alma işlemi bittikten sonra ilk start ile birlikte motor ID işlemi başlar. ID işlemi sonrası sürücü beklemeden set deerinde motoru sürmeye devam eder. ( İkinci bir start vermeye gerek yoktur) Motor ID ayarı (P1900) Setup/Wizard sayfalarında yer almamaktadır. Bu ayar değiştirilmek istenirse parametre sayfasna gidilmelidir.  Standart Drive kontrol seçildiği zaman motor kontrol modu ( P1300) sadece “0 _ V/f lineer karakteristik” veya “2 _ V/f parabolik karakteristik” değerlerini alabilmektdir.

Dynamic Drive Control
Vektör Kontrol uygulamalarında tercih edilecek kontrol yöntemidir. Örneğin; extruder, asansör, vinç ve dikey konveyör uygulamaları P0502 = 0 – Hafif kalkış şartlarına sahip yükler. Örneğin :fan ve pompa P0502 = 1 – Dinamik kalkış ve dinamik yön değiştiren yükler ( rampa süresi 10sn den küçük ) . Örneğin : Dinamik Konveyörler P0502 = 5 – Ağır kalkış şartlarına sahip yükler. Örneğin : Dikey hareket, Extruder ve Kompresör Dinamik Drive uygulamasında devreye alma menüsünde Motor ID seçeneği, dururken ID ve çalışma ayarona atanmıştır ( P1900=12). Sürücü ID işlemi sonrası set değerinde motoru sürmeye devam eder. (İkinci bir start vermeye gerek yoktur) Motor ID ayarı (P1900) istenirse Setup/Wizard menüsünden değiştirilebilir. Dynamic Drive kontrol seçildiği zaman motor kontrol modu ( P1300) sadece “ 20 _ Vektör Kontrol “ değerini alabilmektedir.

İlk Yorum Sizden Gelsin

Bir cevap yazın

Paylaş