"Enter"a basıp içeriğe geçin

Precision Time Protocol (Hassas Zaman Protokolü)

Hassas Zaman Protokolü (PTP) ile Zaman senkronizasyonu

Hassas zaman bilgisi özellikle merkezi olmayan sistemler için önemlidir. IEEE 1588 ile tam olarak belirtilen Hassas Zaman Protokolünü (PTP) kullanarak bir mikrosaniyeden daha az bir süre kesinliği içerisinde Ethernet networkleri üzerinden dağıtılan saatleri ilk kez senkronize etmek imkanı sağlanmıştır.

PTP  hassas senkronizasyon gerektiren otomasyon teknolojisinde daima talep görmüştür. Hareket Kontrol teknolojisi uygulamaları önemli bir alanıdır. Mesela PTP bir robotun, bir matbaa, bir ambalaj  veya kağıt işleme makinası içerisindeki sürücülerin senkronize olmasına yardımcı olur. İşbirlikçi robotlar son derece hassas saatler aracılığıyla bağlantılıdırlar ve PTP ile  devam eden prosesler kronolojik olarak birbirleriyle tamı tamına koordine edilir.

 

Otomasyon teknolojisi alanının dışındaki pek çok firma da aynı zamanda PTP’nin değerlendirilmesi ve uygulanması üzerine çalışıyor. Okumaların toplanması ve ilişkilendirilmesi gereken tüm durumlarda PTP çok aranan bir çözümdür. Hirschmann Ethernet üzerinden saat senkronizasyonu alanında öncülerden biridir. 2004’den bu yana dünyanın ilk IEEE 1588 uyumlu boundary clock switch ile Hirschmann birçok projenin bir parçasını oluşturmuştur. Fast Ethernet ve Gigabit Ethernet için genişletilmiş IEEE Standardı 1588-2008 uyum sağlanmıştır.

 

MACH1000 19″ Ruggedized Switch

Gigabit Ethernet MACH1000

Sağlam Hirschmann ™ endüstriyel ethernet switchleri beklenen yeteneklerinin üzerinde ve ötesine geçen bu sağlamlaştırılmış anahtarlar aşırı derecede gürültüye karşı dayanıklı olup aynı zamanda aşırı çevre koşullarında maksimum çalışma süresi sağlar.

Gigabit endüstriyel Ethernet MACH1000 ürünleri, en yüksek ortam esnekliği için 16 Gigabit Ethernet Combo bağlantı noktası ile birlikte gelir. Güvenilir ağlar kurmak için, MACH1000  olası her bir kombinasyonda, <10 ms’den daha düşük sürede ring redundancy kurtarma sağlar. Cihazlar fansız tasarım ve 24/36/48 VDC, 125/250 VDC veya 110/230 VAC esnek ve yedekli güç girişi aralığı sunar.

MACH1040 (MACH1000-MAR1040) 19 “yönetilen endüstriyel anahtar PTPv2’yi destekler.

Modular Rail-Switches with PTPv2

RSP ve PRP switchlerle sağlanabilen bir özellik olup ve Endüstriyel olarak uyumlu, esnek, ekonomik ve gelecek kaygısından uzak tesislerin haberleşmesi için uygun bir switchlerdir.

İlk Yorum Sizden Gelsin

Bir cevap yazın

Paylaş