"Enter"a basıp içeriğe geçin

Cezaevi Bilgi Sistemi ve Elektronik Kapı Kontrol Sistemi

Proje : Cezaevi Kapı Kontrol ve Bilgi Sistemi / L Tipi Cezaevi

  Türkiye’de ilk defa Sakarya/Ferizli deki L tipi cezaevi için geliştirilen;  Elektronik Kapı Kontrol Sistemi (E.K.K.S.) ve Mahkum Bilgi Sistemi (M.B.S.) ni içeren entegre otomasyon sistemidir.
Proje Partneri : Sensormatic Güvenlik Sistemleri.
Network Diyagramı

 
 

Anahtar Ürünler

 Hirschmann Endüstriyel Ethernet Redundant Switch
 
   
 

Turck Remote-IO dagitik IO Sist

Proje Detaylari

Söz konusu sistem, bir merkez kontrol ve altı blok kontrol noktası olmak üzere toplam yedi adet noktadan oluşmaktadır. Bu noktalar arasında, fiber network ana omurgası üzerinde redundant olarak çalışan endüstriyel ethernet network bağlantısı kurulmuştur.
Blok kontrol odalarında dokunmatik Ekran PC üzerinde çalışan sistem programı bulunmaktadır. Bu program, ana kontrol odasında bulunan merkezi veritabanı sistemine bağlanarak mahkum bilgilerine erişimi sağlamaktadır.
Sistem programı aynı zamanda koridorlarda bulunan text display cihazları, PLC ler, Kamera görüntü yönlendiricisi cihazları ile entegre olmaktadır.
Bu noktalarda bulunan PLC ler, saha panolarına Profibus hattı üzerinden bağlanarak sahadan gelen sinyelleri işlemektedir. Sistem, bir bütün olarak çalışmakta ve meydana gelen her türlü olay veritabanında saklanılarak geçmişe yönelik sorgulanabilmektedir.

Proje Parametreleri

Toplam olarak 1500 den fazla I/Omiktarı. Fiber ana omurga üzerinde kurulu Redundant  Hyperring network, Saha sinyalleri için Profibus network, Elektronik Display’ler için RS-485 network, Sql Server üzerinde çalışan Cezaevi Bilgi Sistemi, PLC kontrollü elektronik kapı kontrol sistemi, Hızlı kamera görüntü değişimi için soft switcher sistemi, PLC kontrollü InterLock sistemi.

Çözüm

Sahada bulunan bütün kontrol elemanları sinyalleri profibus destekli Remote IO lar ile toplanılarak merkezlerdeki Profibus / Ethernet destekli PLC lere aktarılır. Merkezlerdeki PLC ler, PC yazılımı ile Ethernet üzerinden haberleşerek, merkezi veritabanına saha bilgilerinin ulaşımını sağlarlar. Bu sayede yönetim bilgi ekranlarına eşzamanlı olarak bilgiler aktarılır ve tüm verilerin raporlanabilmesine olanak sağlanır.

İlk Yorum Sizden Gelsin

Bir cevap yazın

Paylaş